Tentoonstellingen

Nu te zien in het Purmerends Museum

In het Purmerends Museum zijn het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien, waarbij de nadruk vaak ligt op thema's gerelateerd aan de geschiedenis van de stad en de regio of aan (handbeschilderd) keramiek.
De Beemster en de Purmer - 400 jaar droge voeten

De Beemster en de Purmer - 400 jaar droge voeten

26 februari t/m 28 augustus 2022

Het Purmerends Museum organiseert van 26 februari tot en met 28 augustus 2022 een nieuwe tentoonstelling: De Beemster en de Purmer - 400 jaar droge voeten. Hiermee wil het museum laten zien dat het eigenlijk best bijzonder is om te leven in de gemeente Purmerend. Daar waar je nu heerlijk kunt wonen, wandelen, een terrasje kunt pakken en naar school gaat, stond je vroeger in het water. Purmerend maakt namelijk deel uit van twee belangrijke droogmakerijen: de Beemster en de Purmer.

Lees meer
Alan Standen

Alan Standen

30 april t/m 14 augustus 2022

Het Purmerends Museum is trots om vanaf 30 april een selectie van werk, gemaakt door kunstenaar Alan Standen, in het kunstkabinet te kunnen tonen.

Lees meer
Etude de la Plante

Etude de la Plante

19 augustus t/m 16 november 2022

Aan het einde van de 19e eeuw ontstaan in Purmerend de eerste fabrieken voor sieraardewerk. Al snel worden bloemen en planten onderwerp van de decoraties op het keramiek, waarbij Franse platenboeken als La Plante et ses Applications Ornementales (1896) en Etude de la Plante (1903) door kunstenaars worden gebruikt als inspiratiebron.

Lees meer
Old Love

Old Love

9 september 2022 t/m 5 maart 2023

Het Purmerends Museum organiseert in samenwerking met The Gallery Club, platform voor fotografie, de tentoonstelling Old Love van fotograaf Milan Gies. Het werk met foto's van paarden in rust zal voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

Lees meer

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.