Tentoonstellingen

Nu te zien in het Purmerends Museum

In het Purmerends Museum zijn het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien, waarbij de nadruk vaak ligt op thema's gerelateerd aan de geschiedenis van de stad en de regio of aan (handbeschilderd) keramiek.
Keramiek uit de Rijkscollectie. Vier decennia BKR - 1949-1987

Keramiek uit de Rijkscollectie. Vier decennia BKR - 1949-1987

19 december 2020 t/m 19 september 2021 (= verlengd)

Vanaf 1949 tot 1987 kende Nederland een regeling waarbij de overheid beeldend kunstenaars financieel ondersteunde in hun kunstenaarschap: de Beeldende Kunstenaarsregeling (BKR). Dankzij deze directe overheidssteun konden talloze kunstenaars in alle rust aan hun oeuvre werken en werden het Rijk en gemeenten duizenden kunstwerken rijker.

Lees meer
Schoolplaten van J. Muusses

Schoolplaten van J. Muusses

19 november 2020 t/m 19 september 2021 (=verlengd)

Het Purmerends Museum verwierf recent de complete serie schoolplaten die de Purmerendse uitgeverij J. Muusses in 1894 maakte. Deze platen werden gebruikt als illustratie bij de verhalen die de schoolmeester in de klas vertelde. Nu is de hele serie voor het eerst in het museum te zien. Voor sommigen een nieuwe kennismaking, voor anderen pure nostalgie.

Lees meer
Ode aan het Noord-Hollandse landschap

Ode aan het Noord-Hollandse landschap

9 oktober 2021 t/m 9 januari 2022

In 2021 brengen we een ode aan het Nederlandse landschap. Het Purmerends Museum sluit zich bij het landelijke themajaar Ode aan het Nederlandse landschap aan met de tentoonstelling Ode aan het Noord-Hollandse landschap. Voor deze tentoonstelling riepen we inwoners uit Purmerend, De Beemster en omliggende gemeenten op om een zelfgemaakt landschap in te dienen. Ruim 80 (amateur)kunstenaars zonden werk in.

Lees meer
Inge Bečka - Spot On

Inge Bečka - Spot On

16 oktober 2021 tot en met 17 april 2022

Het Purmerends Museum is trots en verheugd om van 16 oktober tot en met 17 april 2022 een bijzondere expositie met keramiek van de gerenommeerde kunstenaar Inge Bečka te kunnen presenteren. De tentoonstelling Inge Bečka - Spot On. Aardse tradities en theatraal vertoon vindt plaats in het Kunstkabinet van het museum en toont werken uit verschillende periodes van haar kunstenaarschap.

Lees meer
Old Love

Old Love

Verwacht

Het Purmerends Museum organiseert in samenwerking met The Gallery Club, platform voor fotografie, de tentoonstelling Old Love van fotograaf Milan Gies. Het werk met foto's van paarden in rust zal voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

Lees meer

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.