Tentoonstellingen

Nu te zien in het Purmerends Museum

In het Purmerends Museum zijn het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien, waarbij de nadruk vaak ligt op thema's gerelateerd aan de geschiedenis van de stad en de regio of aan (handbeschilderd) keramiek.
Etude de la Plante

Etude de la Plante

19 augustus t/m 16 november 2022

Aan het einde van de 19e eeuw ontstaan in Purmerend de eerste fabrieken voor sieraardewerk. Al snel worden bloemen en planten onderwerp van de decoraties op het keramiek, waarbij Franse platenboeken als La Plante et ses Applications Ornementales (1896) en Etude de la Plante (1903) door kunstenaars worden gebruikt als inspiratiebron.

Lees meer
Old Love

Old Love

9 september 2022 t/m 5 maart 2023

Het Purmerends Museum organiseert in samenwerking met The Gallery Club, platform voor fotografie, de tentoonstelling Old Love van fotograaf Milan Gies. Het werk met foto's van paarden in rust zal voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

Lees meer
PurVak 50 jaar

PurVak 50 jaar

26 november 2022 t/m 26 maart 2023

Genieten van eindeloos springen op trampolines en springkussens, een clinic boogschieten, roeien of honkbal volgen, meedoen aan balspellen in allerlei variaties, hutten bouwen of fikkie steken, zeilen, schilderen, tekenen of knutselen. Het kan al 50 jaar tijdens de PurVak.

Lees meer

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.