Tentoonstellingen

Nu te zien in het Purmerends Museum

In het Purmerends Museum zijn het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien, waarbij de nadruk vaak ligt op thema's gerelateerd aan de geschiedenis van de stad en de regio of aan (handbeschilderd) keramiek.
Aan ons geschonken

Aan ons geschonken

19 september 2023 t/m 28 januari 2024

Voor het museum zijn schenkingen van groot belang. Niet alleen omdat we niet altijd in staat zijn bijzondere werken zelf aan te kopen, maar ook omdat we zelf niet alles in het vizier hebben. In deze expositie tonen we een bescheiden deel van de schenkingen die we in de afgelopen paar jaar mochten ontvangen en die niet elders in het museum in de vaste opstellingen te zien zijn.

Lees meer
Frank Muntjewerf. Tekenen met een knipoog

Frank Muntjewerf. Tekenen met een knipoog

25 november 2023 t/m 5 mei 2024

Frank Muntjewerf is een begenadigd en productief tekenaar. Al vele jaren maakt hij in opdracht van het Noordhollands Dagblad iedere week een cartoon voor de verschillende regionale edities van deze krant. Het zijn tekeningen die vaak inspelen op de lokale actualiteit. Naast de vaste wekelijkse opdrachten voor de krant maakt hij ook tekenopdrachten voor verschillende kleine en grote bedrijven en voor particulieren. Het Purmerends Museum is trots om zijn werk in deze overzichtstentoonstelling te kunnen presenteren.

Lees meer

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.