Tentoonstellingen

Nu te zien in het Purmerends Museum

In het Purmerends Museum zijn het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien, waarbij de nadruk vaak ligt op thema's gerelateerd aan de geschiedenis van de stad en de regio of aan (handbeschilderd) keramiek.
Ode aan het Noord-Hollandse landschap

Ode aan het Noord-Hollandse landschap

9 oktober 2021 t/m 6 februari 2022 (verlengd)

In 2021 brengen we een ode aan het Nederlandse landschap. Het Purmerends Museum sluit zich bij het landelijke themajaar Ode aan het Nederlandse landschap aan met de tentoonstelling Ode aan het Noord-Hollandse landschap. Voor deze tentoonstelling riepen we inwoners uit Purmerend, De Beemster en omliggende gemeenten op om een zelfgemaakt landschap in te dienen. Ruim 80 kunstenaars en aspirant-kunstenaars zonden werk in.

Lees meer
Inge Bečka - Spot On

Inge Bečka - Spot On

16 oktober 2021 tot en met 17 april 2022

Het Purmerends Museum is trots en verheugd om van 16 oktober tot en met 17 april 2022 een bijzondere expositie met keramiek van de gerenommeerde kunstenaar Inge Bečka te kunnen presenteren. De tentoonstelling Inge Bečka - Spot On. Aardse tradities en theatraal vertoon vindt plaats in het Kunstkabinet van het museum en toont werken uit verschillende periodes van haar kunstenaarschap.

Lees meer
De Beemster en de Purmer - 400 jaar droge voeten

De Beemster en de Purmer - 400 jaar droge voeten

26 februari t/m 28 augustus 2022

Het Purmerends Museum organiseert van 26 februari tot en met 28 augustus 2022 een nieuwe tentoonstelling: De Beemster en de Purmer - 400 jaar droge voeten. Hiermee wil het museum laten zien dat het eigenlijk best bijzonder is om te leven in de gemeente Purmerend. Daar waar je nu heerlijk kunt wonen, wandelen, een terrasje kunt pakken en naar school gaat, stond je vroeger in het water. Purmerend maakt namelijk deel uit van twee belangrijke droogmakerijen: de Beemster en de Purmer.

Lees meer
Old Love

Old Love

Verwacht

Het Purmerends Museum organiseert in samenwerking met The Gallery Club, platform voor fotografie, de tentoonstelling Old Love van fotograaf Milan Gies. Het werk met foto's van paarden in rust zal voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

Lees meer

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.