Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Wandelingen door Het Gilde Purmerend
In Purmerend worden sinds jaar en dag stadswandelingen georganiseerd door Het Gilde. Naast de reguliere stadswandelingen op zaterdagmiddag om 13.30 uur (periode april t/m september) zijn er het gehele jaar door groepswandelingen en scholenwandelingen te reserveren. De groepsgrootte bedraagt 12 personen per gids.
Daarnaast starten in mei 2022 weer de fietstochten.

Ook is er de mogelijkheid om zelfstandig een Architectuurwandeling of Vestingwandeling te lopen. Deze kosten 5 euro per stuk, inclusief een boekje over een van de architecten en zijn verkrijgbaar bij de VVV|Museumwinkel Purmerend.

Stadswandelingen
Deze wandelingen (periode april t/m september) starten bij de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35 en duren circa anderhalf uur. Voor deze wandelingen moet men zich minimaal een dag tevoren vr 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel aan de Perperstraat, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Architectuurwandeling
Bij deze wandeling ligt het accent op de drie Purmerendse coryfeen van de architectuur: Jacob Oud, Mart Stam en Jan Stuyt. Iedere deelnemer kan in de VVV|Museumwinkel desgewenst de architectenbundel aanschaffen voor de gereduceerde prijs van €6,00 naast de gewone deelnemersprijs van €4,00.

Vestingwandeling
Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden. Deze wandeling voert langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het Noordhollands Kanaal en de watersnood van 1916.

Historische stadswandeling
Deze wandeling begint met een kort bezoek aan het museum. De deelnemer, in bezit van een museumjaarkaart, wordt vriendelijk gevraagd deze te tonen, als gebaar van steun aan het museum.

Bevrijdingswandeling
Dit is een wandeling langs de oorlogsmonumenten en langs de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.

Jan Dekkerswandeling
Als hommage aan de in 2020 overleden stadshistoricus Jan Dekkers is een speciale wandeling samengesteld uit presentaties die Jan, samen met Henk Meines in het verleden heeft gehouden voor de Vereniging Historisch Purmerend. Aan de hand van oude foto's vertelt de Gildegids verhalen over winkels en hun markante eigenaren.

Groepswandelingen
Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen kunnen het hele jaar door groepswandelingen geboekt worden.
De kosten voor een groep van 2-5 personen bedragen €20,00 en van 6-15 personen €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald. De thema's van de bovenstaande stadswandelingen zijn uiteraard ook te gebruiken voor een groepswandeling.

Ook groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op wandelingen@purmerendsmuseum.nlNieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.