Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Wandelingen en fietstochten door Het Gilde Purmerend
In Purmerend worden sinds jaar en dag stadswandelingen georganiseerd door Het Gilde. Naast themawandelingen op de eerste zaterdag van de maanden maart tot en met september om 13.30 uur, zijn er het gehele jaar door groepswandelingen en scholenwandelingen te reserveren. Daarnaast start in mei weer de eerste fietstocht van 2023.

Stadswandelingen
Op zaterdag 9 maart 2024 starten we weer met de stadswandelingen. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een speciale thema-wandeling. Verderop treft u de thema's en bijbehorende data aan. Alle wandelingen starten bij de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35 en duren circa anderhalf uur. Voor deze wandelingen moet u zich uiterlijk op de voorafgaande vrijdag vóór 13.00 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Programma stadswandelingen 2024
zat 9 maart - Brantjeswandeling
zat 6 april - Architectuurwandeling
zat 20 april - Bomenwandeling
zat 4 mei - Herdenkingswandeling
zat 11 mei - Slag om Purmerend (gratis)
din 21 mei - Slag om Purmerend/Pinkster 3 wandeling
zat 1 juni - Architectuurwandeling
zat 6 juli - Vesting en Waterwandeling
zat 3 augustus - Kunst & poëziewandeling
zat 7 september - Jan Dekkerswandeling
zat 14 september - Vesting en Waterwandeling (gratis)
zon 15 september - Vesting en Waterwandeling (gratis)
zat 5 oktober - Brantjeswandeling
zat 26 oktober - Bomenwandeling
Voor meer informatie: zie GildePurmerend.nl


Het Gilde Purmerend en Omstreken viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en trakteert u op 11 mei op een gratis wandeling over de "Slag om Purmerend"
Op 14 en 15 september zijn de gratis Open Monumentendagen. Het monument dat wij dit jaar in het zonnetje willen zetten is het 200 jarige Noord-Holllandskanaal.

Groepswandelingen
Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen kunnen het hele jaar door groepswandelingen geboekt worden op een door u gewenste dag en tijd, al of niet met een kort bezoek aan het museum. Deze groepswandelingen zijn mogelijk vanaf 2 personen en met een thema naar keuze. De thema-wandeling is mogelijk mits de gespecialiseerde gids beschikbaar is.
De kosten bedragen €10 voor 2 personen, voor een groep van 3-6 personen bedragen de kosten €20,00 en van 7-15 personen €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald.
Groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op wandelingen@purmerendsmuseum.nl

Fietstochten
Wilt u ook kennismaken met de omgeving van Purmerend? Het Gilde heeft fietsroutes uitgestippeld. Denk dan aan een tocht langs het oorlogsverleden van Purmerend of een tocht langs de ringvaarten van Purmerend, Beemster en Wormer.
In 2024 vinden deze fietstochten plaats van mei tot en met september op de laatste zondag van de maand. De thema's worden via de lokale media later bekend gemaakt.
Kosten: vier euro per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis
Start: VVV museumwinkel Peperstraat, om 13.30 uur
Opgeven: uiterlijk de vrijdag vóór de fietstocht om 15.00 uur bij de VVV museumwinkel, Peperstraat 35,

per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl
of telefonisch via 0299-207022

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.