Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Wandelingen en fietstochten door Het Gilde Purmerend
In Purmerend worden sinds jaar en dag stadswandelingen georganiseerd door Het Gilde. Naast themawandelingen op de eerste zaterdag van de maanden maart tot en met september om 13.30 uur, zijn er het gehele jaar door groepswandelingen en scholenwandelingen te reserveren. Daarnaast start op 30 april weer de eerste fietstocht van 2023.

Stadswandelingen
Op zaterdag 4 maart 2023 starten we weer met de stadswandelingen. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een speciale thema-wandeling. Verderop treft u de thema's en bijbehorende data aan. Alle wandelingen starten bij de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35 en duren circa anderhalf uur. Voor deze wandelingen moet u zich uiterlijk op de voorafgaande vrijdag vóór 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Groepswandelingen
Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen kunnen het hele jaar door groepswandelingen geboekt worden op een door u gewenste dag en tijd. Deze groepswandelingen zijn mogelijk vanaf 2 personen en met een thema naar keuze.
De kosten bedragen €10 voor 2 personen, voor een groep van 3-6 personen bedragen de kosten €20,00 en van 7-15 personen €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald.
Groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op wandelingen@purmerendsmuseum.nl

Programma wandelingen 2023
4 maart Brantjeswandeling (nieuw)
1 april Architectuurwandeling
29 april Herdenkingswandeling
6 mei Bomenwandeling
30 mei Pinkster 3 wandeling
3 juni Water/Vestingwandeling
1 juli Brantjeswandeling
5 aug. Kunst & Poëziewandeling
2 sept. Jan Dekkerswandeling
30 sept. Bomenwandeling
Voor nadere informatie kijk op de website GildePurmerend.nl

Ook is er de mogelijkheid om zelfstandig een Architectuurwandeling of Vestingwandeling te lopen. Deze kosten 2,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de VVV|Museumwinkel Purmerend.

Fietstochten
De fietstochten zullen ook komend jaar weer worden georganiseerd in principe op de laatste zondag van de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september, steeds vanaf de VVV om 13:30. De eerste fietstocht op 30 april is een Herdenkingstocht. De volledige planning volgt zo spoedig mogelijk.

Voor deze wandelingen moet u zich uiterlijk op de voorafgaande vrijdag vóór 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis.

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.