Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Overzicht wandelingen 2021 door Het Gilde Purmerend.
GEEN STADSWANDELINGEN VANWEGE CORONA:
In verband met de anderhalve-meter-maatregel worden er voorlopig geen stadswandelingen meer georganiseerd. Zodra deze weer plaatsvinden zullen we dat hier melden. Onze excuses hiervoor.

Er is vanaf nu wel de mogelijkheid om zelfstandig een architectuurwandeling te lopen. Deze kosten 5 euro per stuk, inclusief een boekje van een van de architecten, en zijn af te halen en te betalen bij de VVV Purmerend. Aanmelden kan via winkel@purmerendsmuseum.nl.

De VVV|Museumwinkel is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom!


Individuele wandelingen, waarvoor men zich minimaal een dag tevoren vr 15.00 uur kan aanmelden in de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022.

Deze wandelingen vinden op zaterdag plaats en starten om 13.30 uur bij de VVV|Museumwinkel. De wandelingen zullen geregeld in de media worden aangekondigd.

Architectuurwandelingen
Op de eerste zaterdag van de maand is er een architectuurwandeling met het accent op de drie Purmerendse coryfeen van de architectuur: Jacob Oud, Mart Stam en Jan Stuyt. De start is in de VVV|Museumwinkel, duur anderhalf twee uur. Iedere deelnemer kan desgewenst de architectenbundel aanschaffen voor de gereduceerde prijs van €6,00 naast de gewone deelnemersprijs van €4,00.

Waterwandelingen
Op de tweede zaterdag van de maand is er een waterwandeling met accent op het Noord-Hollands Kanaal en de watersnood van 1916. De start is in de VVV|Museumwinkel, duur anderhalf twee uur. Kosten voor de wandeling €4,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis.

Historische stadswandelingen
Op de derde zaterdag van de maand vinden de historische stadswandelingen plaats. Start in de VVV|Museumwinkel, duur anderhalf twee uur. Kosten voor de wandeling €4,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Deze wandelingen beginnen met een kort bezoek aan het museum. De deelnemer, in bezit van een museumjaarkaart, wordt vriendelijk gevraagd deze te tonen, als gebaar van steun aan museum.

Bevrijdingswandelingen
Op de vierde zaterdag van de maand vinden dit jaar de bevrijdingswandelingen plaats. Dit is een wandeling langs de oorlogsmonumenten en langs de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog. Kosten voor de wandeling €4,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis.
EXTRA CORONA-MAATREGELEN:
In verband met de anderhalve-meter-maatregel is de deelname aan een wandeling beperkt tot maximaal zes personen per gids. Ook is koffie-thee na afloop vooralsnog niet mogelijk

Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen is het ook het hele jaar door mogelijk groepswandelingen te boeken:
Architectuurgroepswandelingen
Op aanvraag, op een tijdstip naar wens (2-5 personen, groepsprijs €20,00, groepsprijs €40,00 voor een groep van 6-15 personen). Hier geen koffie/thee.

Watergroepswandelingen
Op aanvraag, op een tijdstip naar wens (2-5 personen, groepsprijs €20,00, groepsprijs €40,00 voor een groep van 6-15 personen). Hier geen koffie/thee.

Groepswandelingen met een historisch karakter
Op aanvraag, op een tijdstip naar wens (2-5 personen, groepsprijs €20,00, groepsprijs €40,00 voor een groep van 6-15 personen). Ook hier eventueel museumbezoek als het museum open is. Hier geen koffie/thee.
EXTRA CORONA-MAATREGELEN:
In verband met de anderhalve-meter-maatregel is de deelname aan een wandeling beperkt tot maximaal zes personen per gids. De mogelijke groepsgrootte is voorlopig afhankelijk van het aantal beschikbare gidsen op de gewenste datum.

Bovenstaande groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op winkel@purmerendsmuseum.nl

Onderstaande wandelingen dienen via Het Gilde te worden aangevraagd en georganiseerd. Hiermee heeft de VVV|Museumwinkel geen bemoeienis
Scholen (historisch, architectuur of water)
Kosten €40,00 per klas.

Culinaire wandelingen
Deze wandelingen zijn voorlopig niet mogelijk. Zodra dit weer mogelijk is kunt u de informatie vinden op onderstaande

Website: http://gildepurmerend.nl/stadswandelingen/
Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.