Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Overzicht wandelingen 2021 door Het Gilde Purmerend.

We zijn blij dat we onze bewoners en gasten van onze stad weer wandelingen via het Gilde kunnen aanbieden. Echter wel volgens de richtlijnen van het RIVM, dus afstand 1,5 meter en met 8 personen per gids.
Vanaf 5 juni t/m 25 september op zaterdag de reguliere Stadswandelingen. En verder het gehele jaar door de Groepswandelingen. Helaas zijn de Culinaire- en Scholenwandelingen uitgesteld tot het moment dat wij weer met minimaal 10 personen mogen gaan gidsen

Er is ook de mogelijkheid om zelfstandig een architectuurwandeling te lopen. Deze kosten 5 euro per stuk, inclusief een boekje van een van de architecten, en zijn af te halen en te betalen bij de VVV|Museumwinkel Purmerend. Aanmelden kan via winkel@purmerendsmuseum.nl.

Stadswandelingen
Deze wandelingen vinden op zaterdag plaats en starten om 13.30 uur bij de VVV|Museumwinkel. De wandelingen duren circa anderhalf uur. Voor deze wandelingen moet men zich minimaal een dag tevoren vr 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Architectuurwandelingen
Op de eerste zaterdag van de maand is er een architectuurwandeling met het accent op de drie Purmerendse coryfeen van de architectuur: Jacob Oud, Mart Stam en Jan Stuyt. Iedere deelnemer kan in de VVV|Museumwinkel desgewenst de architectenbundel aanschaffen voor de gereduceerde prijs van €6,00 naast de gewone deelnemersprijs van €4,00.

Vestingwandelingen
Op de tweede zaterdag van de maand is er een Vestingwandeling. Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden. De wandeling voert langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het Noordhollands Kanaal en de watersnood van 1916.

Historische stadswandelingen
Op de derde zaterdag van de maand vinden de historische stadswandelingen plaats. Deze wandelingen beginnen met een kort bezoek aan het museum. De deelnemer, in bezit van een museumjaarkaart, wordt vriendelijk gevraagd deze te tonen, als gebaar van steun aan het museum.

Bevrijdingswandelingen
Op de vierde zaterdag van de maand vinden dit jaar de bevrijdingswandelingen plaats. Dit is een wandeling langs de oorlogsmonumenten en langs de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.

Hiernaast zijn er nog verschillende andere themawandelingen gepland, zoals een Bomenwandeling, een Kunst & Poeziewandeling en een Jan Dekkerswandeling. De data worden nog bekend gemaakt.

Groepswandelingen
Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen is het ook het hele jaar door mogelijk groepswandelingen te boeken.
De kosten voor een groep van 2-5 personen is €20,00 en van 6-15 personen €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald. De thema's van de bovenstaande stadswandelingen zijn uiteraard ook te gebruiken voor een groepswandeling.

Ook groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op wandelingen@purmerendsmuseum.nl

Gilde Fietstocht

Op zondag 27 juni start de eerste GILDE Fietstocht met historische en landschappelijke aspecten. Maximaal voor 12 deelnemers.
De tocht begint bij de VVV MUseumwinkel om 13.30 uur en gaat in noordelijke richting langs de Beemsterringvaart, dan naar Hobrede en vervolgens via Oosthuizen, en Ethersheim (met het Dik Trommuseum)
naar de IJsselmeerdijk. We passeren het diepste punt van Noord-Holland. Rechtdoor tot in Edam langs het historische Joodse kerkhof en via de Purmerringvaart naar Kwadijk, tot de Beemsterringvaart en langs
dit water terug naar Purmerend. De tocht is ongeveer 35 km lang.
Opgeven uiterlijk zaterdag voor 15.30 uur bij de VVV Museumwinkel of tel 0299-207222. Deelname is 4 euro per persoon. Kinderen gaan gratis mee.


Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.