Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen
Wandelingen door Het Gilde Purmerend
In Purmerend worden sinds jaar en dag stadswandelingen georganiseerd door Het Gilde. Naast de reguliere stadswandelingen op zaterdagmiddag om 13.30 uur (periode april t/m september) zijn er het gehele jaar door groepswandelingen en scholenwandelingen te reserveren. De groepsgrootte bedraagt 15 personen per gids.
Daarnaast starten in mei 2022 weer de fietstochten.

Ook is er de mogelijkheid om zelfstandig een Architectuurwandeling of Vestingwandeling te lopen. Deze kosten 5 euro per stuk, inclusief een boekje over een van de architecten en zijn verkrijgbaar bij de VVV|Museumwinkel Purmerend.

Stadswandelingen
Op zaterdag 26 maart 2022 starten we weer met de stadswandelingen. Iedere zaterdag is er een historische wandeling, behalve de laatste zaterdag van de maand, dan is er een speciaal thema. Verderop treft u de thema's en bijbehorende data aan. Alle wandelingen (periode april t/m september) starten bij de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35 en duren circa anderhalf uur. Voor deze wandelingen moet u zich uiterlijk op de voorafgaande vrijdag vˇˇr 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar. Zie HIER een handig overzicht stadswandelingen.

Historische stadswandeling
alle zaterdagen, behalve de laatste zaterdag van de maand
Deze wandeling begint met een kort bezoek aan het museum. De deelnemer, in bezit van een museumjaarkaart, wordt vriendelijk gevraagd deze te tonen, als gebaar van steun aan het museum.

Bomenwandeling 26 maart en 1 oktober

Herdenkingswandeling 30 april
Deze wandeling staat in het teken van de oorlog en bevrijding, een wandeling langs de oorlogsmonumenten en langs de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.

Architectuurwandeling 28 mei
Bij deze wandeling ligt het accent op de drie Purmerendse coryfeeŰn van de architectuur: Jacob Oud, Mart Stam en Jan Stuyt. Iedere deelnemer kan in de VVV|Museumwinkel desgewenst de architectenbundel aanschaffen voor de gereduceerde prijs van €6,00 naast de gewone deelnemersprijs van €4,00.

Vestingwandeling 25 juni
Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden. Deze wandeling voert langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het Noordhollands Kanaal en de watersnood van 1916.

Kunst en poŰziewandeling 30 juli

Jan Dekkerswandeling 27 augustus
Als hommage aan de in 2020 overleden stadshistoricus Jan Dekkers is een speciale wandeling samengesteld uit presentaties die Jan, samen met Henk Meines in het verleden heeft gehouden voor de Vereniging Historisch Purmerend. Aan de hand van oude foto's vertelt de Gildegids verhalen over winkels en hun markante eigenaren.

Fietstochten
Naast deze stadswandelingen worden ook fietstochten in de omgeving van Purmerend verzorgd. Deze vinden plaats iedere laatste zondag van de maand.
Op 1 mei is er een herdenkingsfietstocht, in het teken van oorlog en bevrijding. De overige fietstochten zijn op 29 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus en 25 september.

Alle fietstochten (periode april t/m september) starten bij de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35 en duren circa twee uur. Voor deze fietstochten moet u zich uiterlijk op de voorafgaande zaterdag vˇˇr 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar. Zie HIER een handig overzicht fietstochten.

Groepswandelingen
Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen kunnen het hele jaar door groepswandelingen geboekt worden.
De kosten voor een groep van 2-5 personen bedragen €20,00 en van 6-15 personen €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald. De thema's van de bovenstaande stadswandelingen zijn uiteraard ook te gebruiken voor een groepswandeling.

Ook groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op wandelingen@purmerendsmuseum.nl

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.