Stadswandelingen

Stadswandelingen & groepswandelingen

Overzicht wandelingen 2021 door Het Gilde Purmerend.

We zijn blij dat we onze bewoners en gasten van onze stad weer wandelingen via het Gilde kunnen aanbieden. Echter wel volgens de richtlijnen van het RIVM, dus afstand 1,5 meter en met 8 personen per gids.
Vanaf 5 juni t/m 25 september op zaterdag de reguliere Stadswandelingen. En verder het gehele jaar door de Groepswandelingen. Helaas zijn de Culinaire- en Scholenwandelingen uitgesteld tot het moment dat wij weer met minimaal 10 personen mogen gaan gidsen.

Er is ook de mogelijkheid om zelfstandig een Architectuurwandeling of Vestingwandeling te lopen. Deze kosten 5 euro per stuk, inclusief een boekje van een van de architecten, en zijn af te halen en te betalen bij de VVV|Museumwinkel Purmerend. Aanmelden kan via winkel@purmerendsmuseum.nl.

Stadswandelingen
Deze wandelingen vinden op zaterdag plaats en starten om 13.30 uur bij de VVV|Museumwinkel. De wandelingen duren circa anderhalf uur. Voor deze wandelingen moet men zich minimaal een dag tevoren vr 15.30 uur aanmelden in de VVV|Museumwinkel, Peperstraat 35, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via 0299-207022. Betaling geschiedt op de dag zelf. Kosten bedragen €4,00 per persoon, gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Gilde wandeling op zaterdag 18 september "Historische binnenstad"
Leer onze stad beter kennen door een wandeling door de oude binnenstad met zijn verrassende steegjes en straatjes. De Gildegidsen vertellen u het boeiende verhaal van de bijzondere geschiedenis van de meer dan 600 jaar oude stad met meer dan 118 rijks- en gemeentemonumenten.
Gids van dienst is Daan Sopar.

Nieuw!! Speciale aandacht voor de Jan Dekkerswandeling op zaterdag 25 september
Als hommage aan de vorig jaar overleden stadshistoricus Jan Dekkers heeft het Gilde een speciale wandeling samengesteld uit de VHP presentaties van Jan samen met Henk Meines.
De Gildegidsen vertellen aan de hand van oude foto's van winkels van vroeger de achtergrondverhalen van de markante eigenaren.
Gidsen van dienst: Daan Sopar, Henk Meines en Dick Blokker.

Architectuurwandelingen
Op de eerste zaterdag van de maand is er een architectuurwandeling met het accent op de drie Purmerendse coryfeen van de architectuur: Jacob Oud, Mart Stam en Jan Stuyt. Iedere deelnemer kan in de VVV|Museumwinkel desgewenst de architectenbundel aanschaffen voor de gereduceerde prijs van €6,00 naast de gewone deelnemersprijs van €4,00.

Vestingwandelingen
Op de tweede zaterdag van de maand is er een Vestingwandeling. Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden. De wandeling voert langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het Noordhollands Kanaal en de watersnood van 1916.

Historische stadswandelingen
Op de derde zaterdag van de maand vinden de historische stadswandelingen plaats. Deze wandelingen beginnen met een kort bezoek aan het museum. De deelnemer, in bezit van een museumjaarkaart, wordt vriendelijk gevraagd deze te tonen, als gebaar van steun aan het museum.

Bevrijdingswandelingen
Op de vierde zaterdag van de maand vinden dit jaar de bevrijdingswandelingen plaats. Dit is een wandeling langs de oorlogsmonumenten en langs de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.

Hiernaast zijn er nog verschillende andere themawandelingen gepland, zoals een Bomenwandeling, een Kunst & Poeziewandeling en een Jan Dekkerswandeling. De data worden nog bekend gemaakt.

Groepswandelingen
Naast de hiervoor vermelde individuele wandelingen is het ook het hele jaar door mogelijk groepswandelingen te boeken.
De kosten voor een groep van 2-5 personen is €20,00 en van 6-15 personen €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald. De thema's van de bovenstaande stadswandelingen zijn uiteraard ook te gebruiken voor een groepswandeling.

Ook groepswandelingen kunnen worden aangevraagd via de VVV|Museumwinkel, telefonisch op 0299-207022 of per mail op wandelingen@purmerendsmuseum.nlNieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.