VVV | Museumwinkel

VVV | Museumwinkel

De VVV | Museumwinkel is weer open vanaf dinsdag 26 mei. Er mogen maximaal 4 personen tegelijk binnen zijn.

Grenzend aan het Purmerends Museum, in het pand Peperstraat 35, bevindt zich de lokale VVV en de Museumwinkel van het museum. Deze lokatie is sinds 2020 behalve via de Peperstraat ook binnendoor via het museum te bereiken. Hier vinden bezoekers naast allerlei informatie over de stad en streek, zoals plattegronden, folders en fiets- en wandelroutes, ook diverse lokale en streekproducten, boeken en kleine relatiegeschenken.

De openingstijden van de VVV | Museumwinkel zijn gelijk aan die van het Purmerends Museum.
Zie voor meer informatie ook de VVV Purmerend pagina op de website van Bureau Toerisme Laag Holland: https://www.laagholland.com/nl/vvv-purmerend

Het Kabouterpad Purmerend

VVV | Museumwinkel i.s.m. Staatsbosbeheer
De knapzak en kralenketting van het Kabouterpad zijn op dit moment helaas nog niet beschikbaar. Wij informeren u hier zodra we alle items voor het Kabouterpad beschikbaar hebben.

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...Bij de VVV | Museumwinkel aan de Peperstraat 35 in Purmerend centrum ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!
Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.