VVV | Museumwinkel

VVV | Museumwinkel

De VVV | Museumwinkel is weer open vanaf dinsdag 26 mei. Er mogen maximaal 4 personen tegelijk binnen zijn.

Grenzend aan het Purmerends Museum, in het pand Peperstraat 35, bevindt zich de lokale VVV en de Museumwinkel van het museum. Deze lokatie is sinds 2020 behalve via de Peperstraat ook binnendoor via het museum te bereiken. Hier vinden bezoekers naast allerlei informatie over de stad en streek, zoals plattegronden, folders en fiets- en wandelroutes, ook diverse lokale en streekproducten, boeken en kleine relatiegeschenken.

De openingstijden van de VVV | Museumwinkel zijn gelijk aan die van het Purmerends Museum.
VVV | Museumwinkel
Peperstraat 35, 1441 BH Purmerend
0299-207022 | vvvpurmerend@gmail.­com
[ook binnendoor bereikbaar via het Purmerends Museum]
Zie voor meer informatie ook de VVV Purmerend pagina op de website van Bureau Toerisme Laag Holland: https://www.laagholland.com/nl/vvv-purmerend

Het Kabouterpad Purmerend

VVV | Museumwinkel i.s.m. Staatsbosbeheer

Speuren naar kabouters in het Purmerbos

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...


Kabouterpad Purmerbos in Purmerend
Met een puntmuts op en een kabouterpin op je shirt loop je samen met je ouders (of opa, oma, of wie dan ook) over het speciale kabouterpad door het Purmerbos. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang en geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Voor onderweg krijg je allerlei leuke kabouteropdrachtjes mee, die per seizoen verschillen. Je kunt dus ieder seizoen wat nieuws verwachten! En de muts en de pin, die mag je houden!

Hoe kom je aan de Kabouterspullen?
Bij de VVV | Museumwinkel aan de Peperstraat 35 in Purmerend kun je voor € 3,50 een setje met een puntmuts, kabouterpin en route- en opdrachtkaart ophalen. Ieder kind extra uit het gezin krijgt voor € 1,50 extra ook een puntmuts en een kabouterpin. In verband met de coronamaatregelen kan het kabouterpad op dit moment alleen in familieverband worden gelopen en is niet beschikbaar voor kinderfeestjes, schoolklassen of andere groepen. En natuurlijk geldt ook hierbij: houd afstand tot andere wandelaars die je onderweg tegenkomt. Parkeerplaats de Populier is het startpunt van het Kabouterpad (Westerweg voorbij nr. 36).
Het kabouterpad is een initiatief van Staatsbosbeheer
Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.