Ontdek Purmerend

Op deze pagina vindt u links naar verschillende organisaties in Purmerend, de Beemster en omstreken

Ontdek Purmerend

Purmerend is een gemeente met ruim 90.000 inwoners en omvat o.a. de Beemster, door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed. In 2022 fuseerden Purmerend en de Beemster tot één gemeente. VVV Purmerend ziet veel meerwaarde in het samen optrekken met organisaties in de Beemster en in de regio om bezoekers beter te informeren en te bedienen.

VISIT Beemster
VISIT Beemster stelt zich ten doel om de historie, de cultuur, het erfgoed en lokale activiteiten van en in UNESCO Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster onder de aandacht van een breed publiek te brengen. VISIT Beemster heeft een bezoekerscentrum en organiseert wandel en fietstochten door het gebied.
www.visitbeemster.nl

Bureau Toerisme Laag Holland
Bureau Toerisme Laag Holland is de organisatie achter de regionale promotieactiviteiten van Laag Holland. Het maakt zich sterk om zowel regionaal als landelijk de regio op de kaart te zetten en bezoekers te trekken.
www.laagholland.comGilde Purmerend
Het Gilde Purmerend organiseert onder andere stadswandelingen door lokale vrijwilligers. Er zijn bijvoorbeeld historische wandelingen, architectuurwandelingen en nu en dan culinaire wandelingen. Opgeven kan via VVV Purmerend.
www.gildepurmerend.nl

Vereniging Historisch Purmerend
De Vereniging Historisch Purmerend (VHP) bestaat sinds 1971. De vereniging houdt zich bezig met 'het levend houden' van de herinnering aan Purmerend en de Purmerenders door middel van onderzoek, lezingen en het uitbrengen van het verenigingsblad.
www.vereniginghistorischpurmerend.nl

Historisch Genootschap Beemster
Het genootschap promoot en ontsluit de geschiedenis van de Beemster en beheert onder andere het Agrarisch Museum Westerhem, het Betje Wolff Museum en Korenmolen De Nagtegaal.
www.historischgenootschapbeemster.nlWaterlands Archief
Het Waterlands Archief de centrale bewaarplaats voor de archieven van de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang, alsook van de waterschappen in dit gebied. Naast archiefbeheer heeft het Waterlands Archief tot taak de archieven en de daarbij behorende cultuurhistorische collecties ter inzage te geven aan iedereen, die daarin belang stelt.
www.waterlandsarchief.nl

Oneindig Noord-Holland
Oneindig Noord-Holland vertelt verborgen verhalen van Noord-Holland. Verrassende en boeiende verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis, mensen, plekken en monumenten.
www.oneindignoordholland.nl

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.