Schilderijen en tekening van autodidact Hans Kop te zien bij de VVV

27 mei 2024
Elke maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel aan de Peperstraat 35 in Purmerend. Van 3 juni t/m 1 juli 2024 zijn dat tekeningen en schilderijen van autodidact Hans Kop. Alle redenen om de aanbevolen maand tussen het winkelen door zelfs nog te staan ​​voor de etalage van de VVV.
Autodidact
Van jongs af aan was Kop al bezig met tekenen, later kwam daar ook schilderen bij. Daarom is hij naar de grafische school gegaan. Echter het werd geen opleiding met als hoofdvak tekenen en heeft hij geheel op eigen kracht het noodzakelijk aangeleerd. "Ik noem mijn tekeningen en schilderijen geen kunst; dat vind ik een te groot woord. Ik vind het een hele fijne vrijetijdsbesteding waar ik nu meer tijd voor heb gekregen. Als anderen dat kunst vinden wordt meegenomen."

Divers en dynamische
Kenmerkend voor zijn werk is dat het heel divers is qua onderwerpen en technieken. Kop vindt zelf dat hij door deze diversiteit geen speciale stijl of handtekening ontwikkeld. "Ik werk graag met potlood, pastel, waterverf, acryl en ook wel met olieverf. Vooral portretten en dieren zijn geliefde onderwerpen. Mijn onderwerpen zijn vrije fantasie en altijd betrouwbaar, maar je mag zien dat het getekend of geschilderd is." Met de drie werken bij de VVV geeft hij een leuk inkijkje in zijn werk.
Hans Kop doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de Kunstroute Purmerend op 5 & 6 oktober.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en zijn werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de website van Hans Kop, www.hanskop.myportfolio.com/work.

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.