Vlechttechniek Vano Ninua te zien bij VVV

21 april 2024
Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Van 6 mei t/m 3 juni 2024 zijn de unieke schilderijen van gevlochten jute van Vano Ninua te zien. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.
Techniek 'Vano'
Vano Ninua maakt unieke schilderijen en kunstwerken met gevlochten jute touw en diverse draden. Tekenen is altijd een grote hobby van hem geweest. Tijdens de coronaperiode had hij tijd om na te denken. "Ik wilde iets gaan creŽren dat verschil kan maken. Iets wat mensen meer emotioneel zou kunnen raken. "

Hij ontwikkelde een eigen unieke techniek, die copyright heeft in de EU en geregistreerd staat als techniek 'Vano'. "Eerst maak ik een tekening op canvas. Dan vlecht ik verschillende draden tot vlechtjes met veel diverse combinaties van kleur en structuur. Daarna begint een magisch proces: de canvas wordt met klei bedekt en creŽer ik met het gebreide jutetouw en verschillende draden een afbeelding. Met deze techniek krijgt het schilderij een driedimensionale dimensie, waar je altijd beweging en energie in ziet."

Wedstrijden
In 2023 heeft hij meegedaan met aan het TV programma Nieuwe Vermeer en het Rijksmuseum. Met het schilderij Angel en Maria's bereikte hij de finale. Het werk is nu te zien in het online museum De Nieuwe Vermeer.
In 2024 was hij met zijn portret van Erol Savur de dubbele winnaar van de Purmerendse editie van Sterren op het doek.

Bij de VVV laat hij werk zien met het thema 'Stad'. Onder andere de Westerkerk (Amsterdam) en de Purmerendse Koemarkt.
In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en zijn werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de website van Vano Ninua.


Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.