Minimalistisch schilderijen van Hans Schoens te zien bij de VVV

18 maart 2024
Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand is van 2 april t/m 6 mei 2024 de eigen stijl van schilder Hans te bewonderen. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.
Autodidact Schoens kwam van huis uit al vroeg in aanrakingen met artistieke kunst en handvaardigheid. Het zelfstandig ontwerpen en bedenken van creatieve oplossingen was divers: van meubels maken en muziekcomponenten tot schrijven en schilderen. "GeÔnteresseerd door vele vakgebieden, werden al in mijn jonge jaren de creaties samengesmolten. Eenmaal op mezelf wonend, ontdekte ik steeds meer het minimalisme dat ik ook uitoefen in muziek en beeldende kunst. De kunststroming 'De Stijl' met meesterkunstenaar Piet Mondriaan, heeft altijd een diepe indruk op mij gemaakt. Later kwam daarbij nog de passie voor het materieel en de theologie van het oude Egypte." Deze twee thema's Vertaalde Schoens naar een eigen schilderstijl met abstracte schilderijen, portretten en (sur)realistische werken. Vaak maakt Schoens eerst een ontwerp in Coral Draw op de PC om de juiste maatvoering over te kunnen nemen op het canvas.

Bij de VVV laat hij onder ander het werk 'The Judgement' zien, een moderne versie van het Egyptische Dodenboek met de wegen van het hart en de veer van godin Mašt in bijzijn van onder andere de vier Horuszonen en de god van de doden Osiris. Alleen op de plaats van een hart wordt hier de ziel gewogen.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en zijn werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op
de website van Hans Schoens.

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.