Informatie

Openingstijden

2 januari - 31 december

dinsdag t/m vrijdag10.00 - 16.00 uur zaterdag, zondag en 12.00 - 16.00 uur feestdagen

Gesloten

Maandagen, 1 januari, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 25 december.

Bezoekadres

Kaasmarkt 20
1441 BG Purmerend
0299-472718
info@purmerendsmuseum.nl

Stichting Purmerends Museum

Nadat al in 1934 plannen voor een museum in Purmerend waren ontwikkeld, werd in 1942 de Oudheidkamer Purmerend opgericht en in 1946 omgevormd tot de Stichting Purmerends Museum. De collectie van de Oudheidkamer bestond in 1946 noguit een bonte verzameling objecten.Deze leidde een zwervend bestaan tot in 1987 het museum een eigen museaal onderkomen kreeg in het verbouwde stadhuis aan de Kaasmarkt 20.Hier ontstonden de omstandigheden die een verantwoord verwervings-, tentoonstellings- en opslagbeleid mogelijk maakten.

Missie
Het Purmerends Museum wil een zo groot en divers mogelijk publiek kennis laten maken met de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de stad, waarbij de focus ligt op beleving, educatie en kennisoverdracht.

Visie
Het Purmerends Museum zal zich komende jaren ontwikkelen tot een museum dat qua presentatie aansluit bij de tijdgeest, een plaats van samenkomst is en interessant voor alle leeftijden. Het museum vertelt het verhaal van de geschiedenis en ontwikkeling van de (markt)stad en de kunstenaars en architecten die zij heeft voortgebracht en heeft met name een focus op het Purmerends aardewerk.

Directeur Purmerends Museum
Per 1 juli 2019 is Moncef Beekhofdirecteur van het Purmerends Museum
Beekhof is kunsthistoricus en was hiervoor Manager Marketing en Communicatie en lid van het Management Team van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.
Foto: Nienke Fonk

Moncef Beekhof is de eerste directeur van het museum en eveneensverantwoordelijk voor de nieuw geopende museumwinkel en VVV Purmerend.